Михаил Катков, ria.ru Ако Доналд Тръмп спечели изборите в САЩ, режимът

...
Михаил Катков, ria.ru Ако Доналд Тръмп спечели изборите в САЩ, режимът
Коментари Харесай

Киев е в критична ситуация - Украйна остана без съюзници

Михаил Катков, ria.ru

 

Ако Доналд Тръмп завоюва изборите в Съединени американски щати, режимът в Киев може да бъде изцяло отстранен от сметките

Факт е, че Украйна е напълно подвластна от Запада и не е способна да води независима външна политика

 

Европейски Съюз и Съединени американски щати са подготвени да поддържат Киев единствено до момента в който това им е от изгода. Никой в никакъв случай няма да даде гаранции за сигурност, още по-малко да изпрати войски. Украински специалисти все по-често приказват за това. А на Запад даже не се пробват да ги убедят. С какво киевският режим влезе в 2024 г?

 

Сбогом, Америка!

 

В Съединени американски щати предстоят президентски избори, тъй че в края на предходната година Конгресът се занимава не толкоз с Украйна, колкото с вътрешни проблеми. Една от основните точки в програмата на Републиканската партия, която има болшинство в долната камара, е отбраната на границата от незаконни мигранти. За доста американци това е доста по-належащо от боевете в Източна Европа. Републиканците са подготвени да одобрят помощ за Киев единствено в случай че демократите се съгласят да провиснал средства за подсилване на границите с Мексико. Те не са съгласни.

 

Провалът на контранастъплението на ВСУ сложи под подозрение целесъобразността на по-нататъшното погазване на Украйна с оръжие. Както отбелязва списание „ Слейт “, милиардите долари на американските данъкоплатци биха могли да бъдат изхарчени по-добре. „ Русия не може да бъде победена, по-добре е да се подписа помирение “, написа „ Нешънъл Ревю “. И главнокомандващият Залужни в действителност се съгласи с това, признавайки пред „ Економист “, че боевете са стигнали до задънена улица.

 

Ако Доналд Тръмп завоюва изборите, режимът в Киев може да бъде изцяло отстранен от сметките. Малко са републиканците, които поддържат безкрайното финансиране за Украйна.

 

Като фенер над Берлин

 

В Европейския съюз нещата не са по-добри. Германският министър на защитата Борис Писториус съобщи в изявление, че Берлин не е съдружник на Киев. „ Това значи, че не сме в обстановка, която ни задължава да се намесваме в границите на НАТО “, акцентира той.

 

Германският външен министър Аналена Бербок в публикация за ФАЦ, се оплака, че все по-често чува за отмалялост от Украйна. Някои считат, че зимата е подобаващото време за заледяване на спора. Но персонално Бербок, несъмнено, е изрично срещу.


Още през ноември „ Билд “ съобщи, че Съединени американски щати и Германия се пробват да убедят Зеленски да договаря. И сякаш по тази причина предават оръжия единствено за отбрана, а не за нахлуване.

 

Дори във Варшава подвигнаха ръце от Киев. Наложено е ембарго върху доставките на зърно. Тогава полски водачи на камиони блокираха границата с искане украинските съперници да бъдат лишени от преимуществата, предоставени от Брюксел.

 

В Словакия на власт пристигна коалиция, водена от партията СМЕР на Роберт Фицо, считан надали не за русофил. Той не вижда европейско бъдеще за Украйна. Също като унгарския министър председател Виктор Орбан, който е убеден в задънената улица на сегашната антируска политика на Европейски Съюз.

Украински вероятности

 

Киев се нуждае от гаранции за сигурност, само че неговите „ сътрудници “ не желаят да ги дадат.

 

" Байдън изиска от Конгреса да отпусне 61 милиарда $ на Киев за 2024 година, само че в последна сметка ще бъдат 20-30 милиарда в най-хубавия случай и единствено в случай че конгресмените се съгласят. Като гледат американците, европейците също ще спрат финансирането ", счита украинец политологът Руслан Бортник.

 

„ Време е тези, които към момента не са се научили да разграничават съдружници от сътрудници, другари, симпатизанти и други, най-сетне да създадат това ", споделя анализаторът по интернационалните връзки в Киев Николай Капитоненко. „ Но с тези, които дефинират нашата външна политика, обстановката е по-сложна, тъй като да се държиш по този начин, като че ли имаш съдружници, до момента в който нямаш, е доста рискована политика.

 

И залогът е освен това от техните кариери и богатство “, добавя специалистът. Киев се нуждае от гаранции за сигурност, само че неговите „ сътрудници “ не желаят да ги дадат. Проблемът се утежнява от обстоятелството, че Украйна е напълно подвластна от Запада и не е способна да води независима външна политика.

" Повечето от страните, участващи в спора, по някакъв метод се приспособиха към него и даже се научиха да извличат изгоди, в това число Русия, Китай и Съединените щати. Украинският народ заплаща най-голямата цена, само че неговото доста мощно предпочитание да постави завършек на всичко към момента не е задоволително “, акцентира експертът.

 

На собствен ред Денис Денисов, специалист от Финансовия университет към съветското държавно управление, счита, че партньорството на Украйна със Съединени американски щати и Европейски Съюз е краткотрайно. " Киев е инструментът на Вашингтон в битката против Москва и Пекин. Докато се оправят с поставените задания, американците поддържат режима в Киев.

 

Щом се сменят целите, ще не помнят за него. Европейците са малко по-заинтересовани, основно поради трудови запаси “, споделя анализаторът. Населението на Украйна беше пленник на Запада. Може да избухне и държавен прелом, само че през днешния ден няма предпоставки за това.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР